Álmodtam egy világot magamnak...

...itt állok a kapui előtt. Adj erőt, hogy be tudjak lépni, van hitem a magas falak előtt.

ÁSZ

2012. július 07. 15:40 - Mogyee

Igen, tudom, még nem is volt hálaadás... majd lesz! :) Legfejjebb nyár végén egy összesítő, de mindenképpen lesz. 

Most csak egy egészen rövidke bejegyzést írnék ide... Mária-lány táborban voltam a héten. Minden este meséltem a leányzóknak, mígnem egyik lefekvésnél előkerült az Áldozatos Szeretet, vagyis az ÁSZ meséje. Egyszerű, aranyos kis történet, de nem is igazán maga a mese a lényeg.

Az áldozatos szeretet valami olyasmi, amiért nem kapsz konkrét jutalmat. Hasznod nem származik belőle. Mikor mindössze azért teszel meg valamit, hogy a másiknak jobb legyen. Hogy ő boldog legyen - a te jutalmad pedig mindössze az ő öröme. De lássuk be- lehet, hogy ez a valaha kapott legértékesebb fizetség.

Találtam egy videót... kicsit elvont, de nagyon jól bemutatja az ÁSZ-t. Tudom, hosszú... de érdemes végignézni. Megéri :)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mogyeee.blog.hu/api/trackback/id/tr464634796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Morviniuszka 2012.07.07. 20:47:41

Jól látod! :) Véleményem szerint: A földi élet boldogságának a kulcsa, hogy törekedjünk másokat boldoggá tenni. (Családban, párkapcsolatban, barátságban, közösségekben, stb...)

Malkav 2012.07.08. 12:37:29

Ugyan ezt mondta anno Boldog Batthyány-Strattmann László is. :D A pontos idézet így szól:
"Ha boldogok akartok lenni, tegyetek másokat boldoggá!" :D
süti beállítások módosítása