Álmodtam egy világot magamnak...

...itt állok a kapui előtt. Adj erőt, hogy be tudjak lépni, van hitem a magas falak előtt.

"4-es metró, te drága..."

2012. november 01. 02:14 - Mogyee

Azt hiszem, itt az ideje, hogy megemlékezzek egy mindünket érintő, talán már-már elcsituló, de olykor hamvaiból újjáéledt főnixként életre kelő témáról. Ez a helyzet lehetne igazán szomorú is, de mostanra áthajlott valami groteszk humorba. Politikai nézeteken, pártokon és véleményeken túl itt az ideje, hogy elismerjük: a soha el nem készülő négyes metró mára már hungarikum.

Nem akarok senkit sem hibáztatni, sem ócsárolni (és kérném a kedves kommentelőket, mind tartózkodjunk ettől!), mert ez a bejegyzés nem a felelős felkutatásáról szól. Nem szeretném elvenni a figyelmet az igazi főszereplőtől, magától a szerelvénytől. 

Hiszen ki emlékezne már a Keleti-pályaudvar előtti Baross-tér látképére még az építkezések előttről? Vagy ki ne derült volna hatalmasakat az újabb és újabb átadási dátumokat hallgatva? Vagy tegye a szívére a kezét őszintén (nem ér csalni, és megnézni!), aki még emlékszik, pontosan mikor is kezdődtek a munkálatok. És természetesen mindenképpen elismerően kell biccentenünk a még egyelőre készülőfélben lévő új csoda hiányát pótolandó BKV próbálkozásaira (gondolok itt a sztorikra, miszerint a metrókocsik többször is kigyulladtak. Ezért a BKV kitalálta, hogy a kocsik menjenek lassabban. Emiatt azonban a kanyarokban a kerekeken lévő nagyobb nyomás miatt a kerekek gyorsabban koptak az egyik oldalon. Mire kifejlesztettek egy szerkezetet, ami megfordította a metrókocsikat. A gond csak annyi, hogy a szerkezet elromlott... és tus.) Ismerjük el, a négyes metró számtalanszor okoz nekünk hihetetlenül vidám pillanatokat.

Félre értés ne essék, ezek nem iróniától csöpögő, valójában keserű sorok, ó nem! Én tényleg remekül szórakozom az eseten :) Hetedikes koromban ismert vicc volt, hogy az érettségimre elkészül... ma már ezt nem is reméljük. És ez valami döbbenetesen vicces :D

Mégis a mementóm egy videó hatására született meg. Tekintsétek poénra nyílt szívvel és kedves elnézéssel... mert ez tipikusan annyira rossz, hogy már jó. 

Az utolsó szó jogán a következő két sort Carlotának ajánlom: "Sokáig voltál pete csak, de fúrópajzsod zigóta!" ;)

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mogyeee.blog.hu/api/trackback/id/tr44883119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Carlota 2012.11.04. 20:33:00

Rögtön az én agyrohasztó rizsáim jutottak az eszedbe, mi?! :D

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2012.11.22. 08:32:46

Veletek ellentétben ÉN pontosan tudom, mikor fog a négyes metró elkészülni: abban a pillanatban, hogy elköltözöm a fővárosból, vagy amikor autót/kerékpárt veszek. :P

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2012.11.22. 21:24:40

@Alister: Ideje lenne lassan :D Rád várunk, több mint 20 éve!!!!!!!!!!!!! :D

Mogyee 2012.11.22. 21:26:48

@Alister: Anno kötöttem egy fogadást, miszerint az érettségimre sem lesz kész. Bírj ki még pár hónapot, és ha jól időzítesz, megegyezhetünk a nyereményben ;)
süti beállítások módosítása